Tagok bemutatkozása

Anna

„Akadályokon átívelő művészet.”

Anna vagyok szoftverfejlesztőként végeztem. Szeretek aktív életet élni, új lehetőségeket keresni. Van egy kiképzett segítőkutyám, aki mindenhova elkísér és segít nekem. Szeretem megosztani az élményeimet, észrevételeimet azzal kapcsolatban, hogy a társadalom miként viszonyul hozzám. Szerintem ezzel sok tévhitet elosztlatok. Így segítek a társadalomnak megismerni az akadályozottsággal élő embereket. Emellett szeretek tevékenykedni a kertben, továbbá utazni is. Ha szépet látok vagy magam hozom létre azt szeretem lefényképezni. Szeretnék fejlődni az önkifejezésben írásban és szóban is. Szeretnék olyan technikát elsajátítani illetve kifejleszteni, hogy könnyebben tudjak fényképezni. Továbbá a kreativitásomat szeretném fejleszteni.

Eszter

„Minden nehézség erősíti a képességeimet és minden tapasztalat a javamra szolgál.”

Számomra az írás nagyon sokat jelent örömet okoz a gépelésttől kezdve egészen addig amíg összeállnak a betűk szavakká, majd mondatokká, és végül látható nyoma lesz annak, hogy a gondolatok életre kelnek, és elkezdenek önálló életet élni többek között annak köszönhetően is, hogy minden kedves olvasónak más fogja megragadni a figyelmét, talán még az is lehet, hogy egy teljesen új történet jelenik meg. Számomra ez az egyik legszebb dolog az írás révén való közös együttműködés egymással, egymásért. Elsősorban magamért írok, de másodsorban azért, hogy megmutassam nektek, hogy minden állapot egyedi, és ez benne a szép, ezért tőlem szemléletformáló írásokat olvashattok majd az egyedi állapottal élő emberek helyzetével kapcsolatban. Mit is takar ez a szó, hogy egyedi állapottal élő emberek? Gyertek olvassátok el az írásaimat, és ahogy múlik az idő velem együtt közösen megtaláljátok a válaszokat.

Önálló megjelenései: https://nuuvella.hu/papp_eszter

Jucc

“Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.” - Gandhi

Jucc vagyok, születésem óta mozgáskorlátozott. Igyekszem úgy élni, hogy az állapotom csak egy tény legyen munkásságom mellett, s elsősorban embernek lássanak, aki értékes, majdnem pótolhatatlan. Célom, hogy pozitív nyomot hagyjak a világban akár társadalmi hatásként, akár az önkifejezés művészeti eszközeit felhasználva. Számomra fontos, hogy mindig fejlődjek valamiben, ezért csatlakoztam a Here We Are csoporthoz, az Együttható Egyesület egyéb projektjeihez és az Önállóan lakni- közösségben élni csoporthoz is. Hiszem, hogy csapatban minden könnyebben és jobban sikerülhet, de azért van saját hastegem is, biztos, ami biztos #juccoscucc

Dávid

Az együttműködés a szabadság alapja.

Dávid vagyok, építőmérnök hallgató és műszaki informatikus. Szeretek megismerni és kipróbálni új dolgokat. Hiszem, hogy az együttműködés, technológia és átgondolt tervezés hármasa képes pozitív változást hozni a társadalomba. Motivációm a programban való részvételre a fejlődési lehetőség, mivel szeretek másoknak segíteni. Szeretem a kihívásokat, és örömmel tölt el a problémamegoldás. Remélem, hogy angol tudásommal és racionális gondolkodásmódommal segíthetem a projektet és hozzájárulhatok mások fejlődéséhez, miközben nekem is lehetőségem van fejlődni más területeken Inkluzívabb gondolkodásmód kialakítása, személyes tapasztalat szerzése, társadalmi hasznosságom növelése.

Fecó

„Ne azt nézd, hogy eddig elrontottál valamit, hanem előre nézz és minél jobban csináld!”

Paulik Feco vagyok, fejpácás festő, vagyis 8 éves korom óta fejemre erősített fejpálcával festek. Akkori rajz tanárom által kezdtem el az alkotással mélyebben foglalkozni mert sok pályázatra vitt, és szinte mindig benne voltam az első három helyezetbe, így elkezdtem itthon is festeni. A festészet lett a hobbim, nagyon jó önkifejesésként is szabadságot is ad mert abba a képben úgy vagyok benne ahogy vagyok. Saját magamnak festettem csak, de 2009-be volt az első kiállításom, ez volt a nagyobb mérföldkő az életembe, ezután jöttek a felkérések, számos kiállítást tudhatok a hátam mögött. Emellett a Nem Adom fel Alapítványnál dolgozom, mint tapasztalati szakértő, nekem testhez álló feladat mert szeretem azt megmutatni az embereknek, hogy másképp is lehet boldogan élni és mindig van lehetőség csak megkell keresni. Alapvetően sokrétű a érdeklődés köröm, szeretek zenét hallgatni, kirándulni, partizni, koncertre járni... stb Szeretem a kihívásokat és szinte nincsen olyan amit nem szeretek és szinte mindenben szeretnék fejlődni. Önálló megjelenései: http://www.paulikfeco.hu/ Nyilvános fb oldala: https://www.facebook.com/paulikfeco

Peti

„A tudás előtt nincs akadály.”

Szász Péter Tamás vagyok. 1996. májusában születtem Budapesten. Születésemtől kezdve az életem részét képezi mozgásom korlátozottsága. Tavaly leérettségiztem. Sokan szurkoltak, sokan aggódtak és biztos sokan kételkedtek is. Talán néha bennem is megfogalmazódott a kétség. De sikerült! Mindig is nehezen dolgoztam fel azt, hogy másként tekintenek rám, mint egy átlagos srácra, de eleinte inkább beletörődtem ebbe mintsem, hogy magam is tettem volna ellene. Az utóbbi időben azonban ez megváltozott, mert rájöttem, hogy nekem is kezdeményeznem kell, nem csak másnak, ezért csatlakoztam az Erasmus és az Együttható egyesület közösen létrehozott, diszkrimináció ellenes nemzetközi projektjéhez. Úgy gondolom, hogy így nem csak hazai hanem nemzetközi szinten is felhívatom a magamfajta sérültekre a figyelmet és így lehetőségem lenne kiállni egy jó ügyért, amit mindig is szerettem volna, és ezzel bebizonyosodna, hogy mi is képesek vagyunk folyamatokat vagy akár mozgalmakat beindítani.

 

Az oldal feltöltés alatt áll. Lépj velünk kapcsolatba Facebook-on: