Mi A Here We Are?

Here we are! Itt vagyunk! Bizony, mi is. Lehet, hogy másképp mozgunk, másképp beszélünk, kommunikálunk. Másképp boldogulunk az életben, mint egy átlagos életet élő ember. Aki a társadalom által megszokott módon tud létezni. Ennek ellenére boldogulunk és éljük az életünket ahogy mindenki más, ugyan olyan álmokkal és reményekkel. Szeretnénk a velünk együtt élő társadalomnak megmutatni, hogy attól még ,hogy valaki nem átlagosan él és kicsit másmilyen valamiben, attól még ugyanolyan ember, mint bárki más.

Szeretnénk kedves olvasó, ha az esetleges előítéleteket félelmeteket elhajítanátok Magatoktól. Így lenne a legjobb mindenkinek. De tényleg!

Persze azt is tudjuk, hogy ez elsőre nem könnyű. Látjuk a pozitív változásokat, a társadalom valamivel nyitottabb, a lehetőségeink bővülnek, de azért még bőven van mit tenni. Arra gondoltunk, hogy ebben mi is segítünk egy kicsit. Kis csapatunk az Erasmus+ program keretén belül egy Nemzetközi projekt-ben vesz részt az Együttható Egyesület támogatásával.

Másfél éven keresztül azon dolgozunk együtt önkéntesként, hogy megmutassuk magunkat. Szeretnénk ha megismernétek minket, és rajtunk keresztül a más sérülteket. Továbbá azt is szeretnénk elérni, hogy teljesen beolvadjunk a társadalomba. Természetes legyen a jelenlétünk mindenhol. Használhatnám a sajnálatos módon társadalomban elterjedt „fogyatékos” illetve a „fogyatékkal élő” szót állapotunk megjelölésére. De csapatunk minden tagja törölné ezt a szót a köztudatból, úgyhogy mellőzöm. Ahogy említettem ez egy Nemzetközi project, van egy szintén különböző mozgássérültekből álló Portugál csapat akikkel együtt, összhangban munkálkodunk. Ők Portugáliában, mi pedig itthon. Emellett lesznek ténylegesen közös tevékenységeink, amikor együtt teszünk a célunk érdekében. Gondolom felmerül a kérdés, hogy mit szeretnénk tenni? Ez volt az első feladat számunkra. Igyekeztünk olyan programokat, tevékenységeket kitalálni, amivel kicsit felhívhatjuk magunkra a figyelmet. Mégpedig azért, hogy lássátok, egy mozgásszervi illetve egy érzékszervi sérült ember is éli az életét, mint bárki más..

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy különböző akciókon keresztül felhívjuk a társadalom figyelmét arra, hogy teljes értékű és minőségű életre tartunk igényt. Az akciók, amiket eddig kiviteleztünk sok embert értek el különböző platformokon. Szeretnénk szembeszállni az előítéletekkel, ezáltal előre mozdítani a társadalmi befogadást. Megvalósítottunk már kerekesszékes flasmob-ot, szabaduló szobás akciót, kiadványt készítettünk ezenkívül különböző szemléletformáló eseményeken vettünk részt. Nagyszabású záró eseményként Alternatív Láss Minket Divatbemutatót szerveztünk, amelynek során a különböző segédeszközök arzenáljával felvonulva mutattuk be ezeknek a segédeszközöknek a pozitív oldalát, illetve lehetséges együttműködéseket mutattunk be rövid performance bemutatókkal. Ezek között volt kerekesszékes-görkoris páros tánc, vakon jelelés, segítőkutyás bemutató.

A csapat összetétele rendkívül sokszínű a különböző állapotokat, mint az élet természetes részének tartjuk, egymás segítésében és az együttműködésben rejlik az erőnk.

2019-ben elnyertük az Eurodesk Awards szolidaritás díját és 2020-ban a Nagy Károly Ifjúsági díjat, amely számunkra egy hatalmas elismerés, hogy szükség van tevékenységünkre.

2021-ben a Képességrobbanás című projekten dolgozunk, ahol új képességeinket szeretnénk feltárni emellett újabb embereket szeretnénk elérni. Melyhez az írás és a közös és közösségi történetmesélés eszközeit hívjuk segítségül.

Az oldal feltöltés alatt áll. Lépj velünk kapcsolatba Facebook-on: